سفر خانم دکتر طباطبایی به هندوستان و شرکت در همایش ها و کنفرانس های علمی
خانم دکتر طباطبایی، رئیس انجمن علمی عرفان اسلامی ایران روز جمعه 23 بهمن برای شرکت در چندین کنفرانس و همایش و سمپوزیوم راهی هندوستان شدند.
ایشان پس از ورود به دهلی نو، در روز اول ، رهسپار شهر بنگلور در جنوب هندوستان شدند. با ورود ایشان به فرودگاه بنگلور از سوی خیل عظیمی از بانوان شیعه جنوب هند مورد استقبال قرار گرفتند. عشق عمیق شیعیان هند به بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی و بیت معظم ایشان پدیده ای شگرف و خیره کننده بود.
بعد از ظهر همان روز خانم دکتر طباطبایی در همایشی ملقب به یوم زهرا که به دعوت ریاست مکتب نرجس و 24 گروه فرهنگی علمی از بانوان شیعه و حضور جمع کثیر و پرشور از بانوان تشکیل شده بود شرکت و سخنرانی فرمودند. سخنرانی ایشان با موضوع بزرگداشت مقام حضرت زهرا سلام الله علیها بود.
ایشان در سخنان خود در این رابطه فرمودند: عارفان اسلامی در نظام آفرینش از مقام "انسان کامل" سخن می گویند و وجود چنین موجودی را ضروری می شمرند و بر این باورند جهان به برکت انسان کامل برجاست و چنین وجودی واسطه "وجود" و "کمال وجود" به همگان است و حضرت زهرا (س) یکی از مصادیق انسان کامل است.
در پایان این همایش ازدحام علاقمندان و عشاق باندازه ای بود که برای گشودن مسیر، عده زیادی از مسئولان حراست وارد عمل شدند.
صبح روز یکشنبه 25 بهمن خانم دکتر طباطبایی به سمت شهر علیپور عازم شدند.این شهر که به ایران کوچک معروف است جمعیت زیادی از شیعیان هند را در خود جای داده است.
ایشان به محض ورود به مدرسه دخترانه زینبیه رفتند. دانش آموزان این مدرسه با رژه ای با شکوه از خانم دکتر طباطبایی استقبال شایانی بعمل آوردند.
سپس خانم دکتر طباطبایی سخنان ارزشمندی را برای دانش آموزان مستعد و علاقمند این مدرسه بیان فرمودند و از اهمیت نسل جوان برای تداوم ارزشهای انقلاب اسلامی سخن گفتند.
بعد از ظهر همان روز خانم دکتر از حوزه علمیه الزهرا ویژه خواهران دیدار کردند و دقایقی را مهمان طلاب حوزه بودند.
همینطور ایشان با اساتید حوزه که اکثرا از برادران تحصیل کرده در حوزه علمیه قم بودند دیدار نمودند.
سپس ایشان در حسینیه شهر علیپور، در همایشی که با حضور قریب به 400 الی 500 نفر برگزار شد حضور بهم رساندند. ایشان سخنرانی خود را با موضوع وضعیت زنان ایراد فرمودند.
ایشان در بخشی از سخنان خود فرمودند: زنان سرزمین ما با پیروی از امام خمینی (ره) منزلت و شان خود را بازیافتند و به نقش موثر خود در تربیت فرزند و حفظ خانواده و تعالی جامعه پی بردند و دانستند این وظیفه مهم مرهون معرفت و علم آموزی است. زنان ما ضمن باور به نقش محوری خود درخانواده و جایگاه مادری و همسری خود به فعالیت های اجتماعی پرداختند و امروزه ما شاهد رشد علمی زنان در رشته های مختلف هستیم.
در پایان این مراسم، ایشان در میان انبوه احساسات زنان پاک این سرزمین به سمت دهلی نو رهسپار شدند.
روز دوشنبه 26 بهمن ایشان در مراسم اختتامیه همایش بین المللی "عرفان اسلامی و سلوک معنوی علامه حافظیان" در دانشگاه جامیا ملیا دهلی حضور بهم رساندند.
ایشان به عنوان سخنران ویژه مراسم اختتامیه بیانات خود را با عنوان "ویژگی ها و بایدهای زیست عرفانی در دنیای معاصر با تاکید بر آراء امام خمینی(س)" بیان فرمودند.
ایشان در آغاز سخنان خود ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و مقام والای علامه سید ابوالحسن حافظیان فرمودند: از تحول و تکامل محتوائی عرفان اسلامی در می یابیم که عرفان در گذر زمان و در جریان تحول خود در اسلام از ترادف با تصوف یا بینشی برتر از تجربه، پیشتر و فراتر رفته و به معنویتی ناب و تجربه ای باطنی و الهی تبدیل شده است که هرگز همسنگ دیگر مقوله های علمی و برهانی انسان زمینی نیست و البته چنین وسعت معنا و محتوائی برخاسته و نشات گرفته از قرآن و حدیث و روایت ها است.
عرفان امام خمینی از حد و مرز عرفان رسمی و درسی فراتر رفته و به معنویت ناب و خالص تبدیل شده است.
همچنین در مراسم اختتامیه از کتاب نامه های عرفانی حضرت امام به زبان انگلیسی و اردو رونمایی شد. این نامه ها به همت خانم دکتر طباطبایی در زمان حیات و بعد از حیات حضرت امام جمع آوری شده است.
بعد از این مراسم خانم دکتر طباطبایی، به همراه سرکار خانم فیروزه حافظیان، دختر علامه حافظیان و تعداد دیگری از مهمانان ایرانی همایش با آقای طلعت احمد ریاست دانشگاه جامیا ملی دیدار و گفتگو کردند و تابلوی لوح محفوظ علامه را به ایشان اهدا نمودند.
ایشان در ساعت 20 همان شب در نشست شام به میزبانی حجت الاسلام و المسلمین مهدوی پور، نماینده محترم ولی فقیه در هندوستان و سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند و مهمانان ایرانی همایش علامه حافظیان شرکت نمودند. در این نشست حضار از خاطرات خود از حضرت امام خمینی و همینطور علامه حافظیان صحبت نمودند.
شامگاه روز سه شنبه 27 بهمن نیز در ضیافتی که به دعوت حجت الاسلام و المسلمین دکتر صالح، رئیس جامعه المصطفی دهلی نو برگزار شده بود حضور بهم رساندند و پس از استماع گزارش ایشان درباره روند فعالیت های جامعه المصطفی درباره همکاری های مشترک فیمابین بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
در روز پنجم سفر ایشان با عزیمت به شهر تاریخی آگرا و دیدار از عمارت تاج محل، به زیارت مقبره شهید ثالث، قاضی نورالله شیرازی رفتند.
عصر روز پنجشنبه 29 بهمن ایشان در سمپوزیوم بین المللی توسعه علمی زنان به دعوت رایزنی فرهنگی ایران در دهلی نو شرکت فرمودند.
ایشان در سخنان خود وضعیت تحصیل و معیشت زنان را در قبل از انقلاب در ایران، اکنون و آینده برشمردند و با بیان نکات ظریفی توسعه و علم را از منظر عرفان تبیین نمودند.
در آخرین شب سفر، خانم دکتر طباطبایی در مراسم دعای کمیل ایرانیان در خانه فرهنگ دهلی نو شرکت فرمودند و با درخواست حاضران، خاطرات و لطایفی از حیات و اندیشه های حضرت امام بیان فرمودند.
ایشان جمعه شب 30 بهمن پس از یک هفته فعالیت علمی پربار به کشور اسلامی مراجعه فرمودند.