گزارش سفر هیئت اعزامی از انجمن علمی عرفان اسلامی ایران به دو کشور آلمان و ایتالیا

 

 

گزارش سفر هیئت اعزامی از انجمن علمی عرفان اسلامی ایران

به دو کشور آلمان و ایتالیا

 

گروهی متشکل از رئیس انجمن (خانم دکتر طباطبایی)، ناظر طرح معنویت برای همه (جناب آقای دکتر وکیلی)، مسئول گروه سبک زندگی معنوی (خانم دکتر داورنیا) و عضو هیات علمی گروه سبک زندگی معنوی (خانم دکتر گودرزی) در تاریخ 18/6/95 در ساعت 11:30 به وقت محلی به فرودگاه هامبورگ در آلمان وارد شد و مورد استقبال رسمی از سوی سرکنسولگری این شهر جناب آقای ظهوری و همسر ایشان  قرار گرفت. ایشان در همان شب، به برگزاری نشستی توجیهی با سرکنسولگری در محل رزیدانس پرداخت.

در روز جمعه 19/6/95 این هیئت به منظور دیدار و گفتگو با مسئولین مرکز IUVO به سمت شهر فردریش اشتات حرکت کرد. مسئول این مرکز در جریان این دیدار، نحوه حمایت و نظارت مدارس آلمان بر دانش آموزان پناهنده یا دانش آموزانی که نیازمند به توجه ویژه مسئولین داشتند را توضیح داد و تجارب شخصی خود را در این زمینه در اختیار گذاشت. این هیئت همچنین در جریان دیدار با مسئولین مرکز IUVO، خانم ها اِلکه و مانوئله فریتش با روشهای تربیتی این مرکز و مسائل مربوط به چهارچوبهای ساختاری و سلسله مراتبی، وسعت کار و نحوه تامین بودجه های تحقیقاتی و تربیتی آن آشنا شد. این نشست با پرسش و پاسخ متقابل دو گروه میزبان و میهمان در مورد روش های انجمن و مرکز در مورد مسائل تربیتی و معنوی همراه بود. در پایان این مذاکرات، یکی از مسئولین این مرکز به درخواست این هیئت، به تشریح درخت تربیت به عنوان یکی از ساختارهای مفهومی متداول در برنامه های این مرکز پرداخت.

 

گروه اعزامی ضمن بازدید از مرکز اسلامی هامبورگ و تشکیلات و امکانات آن، نماز مغرب و عشا را در آنجا به جماعت برگزار کرد. امام جماعت موقت این مرکز پس از نماز از هیئت اعزامی استقبال به عمل آورد و به اهدای کتاب و محصولات فرهنگی این مرکز پرداخت.

این هیئت در روز یکشنبه 21/6 (مصادف با روز عرفه) هامبورگ را به مقصد شهر هانوفر ترک کرد (و در مسیر به انجام مراسم روز عرفه با حضور اعضا و دیگر همراهان کنسولگری پرداخت). در شهر هانوفر با آقای دکتر محققی و همسر ایشان خانم دکتر مناقبی و نیز خانم طالبی (مقدم) از مدرسان مدارس اسلامی آلمان در خصوص ساختار آموزشی این مدارس و نحوه تربیت دینی ایرانیان در کشور آلمان، مذاکره و گفتگو به عمل آمد. این هیئت به ویژه در مورد تعامل مدرسان و دانش آموزان این مدارس در مورد مسائل دینی و تعالیم الهیاتی به گفتگو پرداخت و آقای دکتر محققی به ارائه ی پاورپوینتی در مورد چارت تحصیلی و ساختار محتوایی دروس اسلامی این مدارس پرداخت و پس از آن این هیئت، شهر هانوفر را به مقصد هامبورگ ترک گفت.

در روز دوشنبه 22/6 این هیئت از مهدکودک خانم کریمی در هامبورگ دیدار به عمل آورد

و عصر همان روز در سرکنسولگری ایران در شهر هامبورگ در جمع خانواده های ایرانی به برگزاری کارگاه معنویت برای همه پرداخت. این کارگاه، شامل موارد زیر بود:

1- توضیح ویژگی های روز عرفه و همچنین مختصات طرح معنویت برای همه (خانم دکتر طباطبایی)

2- بحث از اهداف طرح معنویت برای همه و جایگاه عرفان اسلامی به ویژه عرفان امام خمینی (س) در مباحث معنویت (آقای دکتر وکیلی)

3- تبیین اهداف و روشهای تربیت معنویت برای کودکان (خانم دکتر داورنیا)

4- توصیف مهارت های مربوط به کسب معنویت از جمله سکوت و انواع آن و تمرین عملی مهارت مربوط به سکوت (خانم دکتر گودرزی)

در همین شب و در جریان ضیافت شام با رییس و امام جماعت مرکز اسلامی هامبورگ، جناب حجه الاسلام حاج آقا رمضانی در محل رزیدانس دیدار و و گفتگو به عمل آمد.

در روز سه شنبه 23/6 از مرکز مطالعات اسلامی و انسانی آقای دکتر محمد رضوی راد دیدار به عمل آمد. ایشان به توضیح مختصات مرکز خود پرداخت. در مجموع، این مرکز همت خود را صرف فعالیت های پژوهشی از جمله انتشار مجلات و نگارش و ترجمه ی کتاب به زبان آلمانی کرده و در این راه موفقیت هایی را نیز به دست آورده است.

پس از این دیدار، در همین روز، هیئت مزبور به بازدید از مدرسه آلمانی Am See Schole و گفتگو با خانم قربانیان پرداخت. وی ضمن معرفی این مدرسه در باره ی اهداف و روش خود در آموزش زبان فارسی به ایرانیان و غیر ایرانیان مقیم آلمان، توضیحات مبسوطی ارائه کرد.

این هیئت در بعدازظهر همین روز، به برگزاری دومین کارگاه آموزشی خود در سرکنسولگری هامبورگ با حضور دانشجویان ایرانی با موضوع مفاهیم عمیق عرفانی از جمله نظریه ی وحدت وجود و چالش های پیش روی تجربه های عرفانی در سنت های عرفانی ادیان جهان پرداخت که با مشارکت جدی حاضران در بحث ها همراه بود.

 روز چهارشنبه 24/6 این هیئت با بدرقه همسر سرکنسولگری و رئیس دفتر آقای ظهوری راهی کشور ایتالیا شد...

 هیئت مذکور در ادامه سفر خود در روز چهارشنبه مورخ 24/ 6 به فرودگاه شهر رم رسید که با استقبال رسمی همسر و عروس سفیر ایران در کشور واتیکان و معاون سفیر جناب آقای کمالی روبرو شد. پس از استقرار در هتل، به دعوت سفیر ایران در واتیکان جناب حجه الاسلام محمدطاهر ربانی، ضیافت شامی به مناسبت حضور هیئت در واتیکان برپا شد.

روز پنجشنبه 25/ 6 این هیئت به دیدار از مراسم عبادی 14 راهبه صومعه ی سنت آگوستین MONACHE AGOSTINIANE پرداخت و در آنجا با سه خواهر روحانی در مورد شرایط و آداب رهبانیت آنان که منسوب به قدیس  آگوستین بود وارد گفتگو و پرسش و پاسخ شد.

پس از این دیدار، هیئت به مقصد کشور واتیکان و دیدن از باغ ویژه پاپ، موزه زیبا و کلیسای عظیم پاپ که بزرگترین کلیسای کاتولیک جهان به شمار می رود، رهسپار شد. 

روز جمعه 26/ 6 هیئت به دانشکده پاپی علوم تربیتیAuxilium عزیمت کرد و در آنجا با ریاست این پژوهشکده و تنی چند از همکاران و استادان این دانشکده به گفتگو پرداخت. در این گفتگوها شرایط تحصیل در این دانشکده، استادان و مسائل مالی و شهریه های دانشجویی و مواد درسی ارشد و دکترا مورد بحث قرار گرفت و سپس از قسمت های مختلف این دانشکده از جمله کلاس ها، سایت فناوری، سایت ورزش و کتابخانه بازدید به عمل آمد. ریاست محترم انجمن نیز ضمن معرفی اهداف و ویژگی های انجمن علمی عرفان اسلامی به طور رسمی از رییس و مسئولان این دانشکده برای سفر به ایران و بازدید از انجمن و پژوهشکده امام خمینی دعوت به عمل آورد. 

 

در ادامه، این هیئت به سمت بلونیا و در منطقه ای به نام ایمولا مستقر شدند و  در دو روز متوالی به بازدید از کلیساهای معروف شهرهای فلورانس و ونیز پرداخت.

روز چهارشنبه 30/6 هیئت مذکور به شهر رم بازگشت و جناب آقای  دکتر مظفری (سفیر رم) و همسر ایشان ، میزبان حجت الاسلام ربانی (سفیر واتیکان) و این هیئت گشت. در این نشست ضمن آشنایی جناب آقای  دکترمظفری با  فعالیت های انجمن علمی عرفان اسلامی ایران، صحبتهایی در خصوص تبادلات فرهنگی و معنوی بین دو کشور ایتالیا و ایران، صورت گرفت و در پایان این هیئت با بدرقه حجت الاسلام ربانی راهی کشور ایران شد...

 

 

اندکی صبر نمایید...