رئیس و تنی چند از اعضای هیئت مدیره انجمن علمی عرفان اسلامی ایران اسفندماه 97 با سفر به شهر همدان از مقبره چند عارف و برخی اماکن عرفانی این شهر دیدار کردند.
آرامگاه شیخ الرئیس بوعلی سینا
بنای یادبود شیخالرئیس ابن سینا فیلسوف، دانشمند و طبیب مشهور ایرانی است که در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان واقع شدهاست.
موزه بوعلی سینا
بنیاد بوعلی سینا همدان
امضای دفتر بنیاد
آرامگاه باباطاهر
آرامگاه باباطاهر عریان مربوط به دوره معاصر است و در همدان، میدان باباطاهر واقع شده است. باباطاهر که حدوداً در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم میزیسته، از شعرا و عرفای بزرگ روزگار خویش است. بیشتر دوران زندگی او در فقر گذشت. او یکی از مشهورترین دوبیتی سرایان ایرانی است که گذشت زمان نتوانسته دوبیتیهای شورانگیزش را که با لهجه زبان لکی سروده شدهاست از یادها بزداید. از بابا طاهر علاوه بر دوبیتیها آثار ادبی دیگری نیز به جا ماندهاست که از آن جمله میتوان به دو قطعه، چند غزل، مجموعه کلمات قصار عربی و کتابی به نام سرانجام اشاره نمود. بابا طاهر در مجموعه کلمات قصار عربی، عقاید عرفانی خود را علم معرفت و ذکر و عبادت و وجد و محبت بیان کردهاست که مشتمل بر ۴۲۰ ذکر عارفانه در پنجاه باب و همراه با خاتمهای در موضوعات متفرقه است. کتاب سرانجام وی مشتمل بر دو بخش است که بخش نخست آن رسالهای است که با کلمات قصار در عقاید عرفاً و صوفیان و بخش دوم نیز رسالهای است به نام (الفتوحات الربانی فی اشارات الهمدانی) که گویا شارح آن جانی بیک همدانی است.
گنبد علویان همدان
گنبد علویان در چهار باغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد.
این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچبری بعد از اسلام در همدان است.
علت نامگذاری این بنا به «گنبد» علویان این بودهاست که در گذشتههای دور این بنا دارای گنبد بوده و در اثر گذشته زمان گنبد آن فرو ریخته است. همچنین علاقه شدید مردم به سادات و دوستداران امام علی و مدفون بودن دو تن از خاندان علویان در این بنا از دلایل دیگر این نامگذاری بودهاست.